Första kalven och försenade bilder

 Igår kom första kalven för i år, 207:an var först ut och gammle kavat är pappa! Det blev en fin tjurkalv som går med mamma i kalvningsboxen ett tag nu.
 Inom den närmsta tiden kommer dom flesta korna att kalva så nu blir det livat med busande kalvar i ladugården igen. Det innebär också en del extra arbete med att passa kor som ska kalva och få alla kalvar att äta ordentligt, men det brukar gå bra.

 Här kommer också bilderna från julmarknaden i Hovslätt, hoppas att korven smakade bra och gott nytt år till alla gammla och blivade kunder!!Kalven och stolta kossan!Måste lägga fram fler smakprov!


 

Synd att inte vädret var så bra...
Men det var lite trängsel ändå!

Julmarknad, snöröjning och julbestyr

 I går var vi så i Hovslätt på julmarknaden. Vädret var ju inte precis på våran sida med snöblandat regn mest hela dagen, men det var inte så lite folk ändå som hade vågat sig ut i blötan. Vi vill tacka alla som har köpt korv och hoppas att den smakar bra!
 Bilder från Hovslätt kommer i morgon.
 
 Sedan ringde Svevia vid 03:30 ville ha vägarna runt Taberg och Angerdshestra plogade så då fick brorsan lite att göra, bara att starta traktorn! 
 Snöröjning i Karshult

 Snöröjning i Karshult

 Själv har jag och Anton varit och huggt julgran. Han var ganska kräsen och ville inte ha vilken gran som helst så det tog en stund, men det var läge sedan jag var i skogen nu så det var roligt att komma ut lite. Man får ju passa på när man kan vara hemma på dagen när det är ljust! /Per-Henrik Den här vägen tar vi!

 Den här vägen tar vi, hänger kälken mé?

Den här är fin, men den där borta kanske är finare!

 Den här är fin, men den där borta kanske är finare?

Dom här fick det bli till slut...

 Dom här fick det bli till slut...

Ny avelstjur

Idag hämtade vi den nya avelstjuren. Vi vände oss till Gert Brandon och Tenhults Hereford och valde ut Ruter av Tenhult en tjur med mkt bra Blup-tal! Det var även härifrån vi köpte Kavat engång i tiden så nu återstår att se om Ruter blir lika bra som Kavat var.. Det har även blivit klart att vikommer att medverka på Hovslätts Hembygdsförenings julmarknad nu på lördag 17/12. Så missade ni Bashults gårds julmarknad förra helgen får ni nu en ny chans att provsmaka och kanske köpa fin korv!Då säger Ruter hej då till Brandon..hej till mig..och hälsar på Durban.Durban har lovat att ta hand om hanHoppas du kommer att trivas på Odensjö Östergård Ruter!Var tvungen att lägga upp denna fina bilden på bitige Durban och fina 285:an från i sommras

Julmarknad

Idag var det då dags för julmarknaden på Bashults gård. Vi var där med hela korvsortimentet och det blev en lyckad dag med mycket trevligt folk.

 
Julmarknad på Bashults gård

Nu på söndag 11/12 (tredje advent) är vi med på julmaknaden på Bashults gård. Tillsammans med Hugos chark i Örserum har vi tagit fram en provserie korv som vi ska sälja på marknaden. Det är bl a prinskorv, chorizo, wienerkorv och ölkorv. Julmarknaden innehåller en lång rad aktiviteter för hela familjen, för mer info besök bashultsgard.se. Annars har ju den första snön kommit med besked i veckan så det har varit mkt nattarbete men vi får hoppas på bättre väder på söndag.. Väl mött allihopa!

Det härär en del av korven vi kommer att ha med oss på söndag!

Minnesord för KavatKavat har idag lämnat oss i stor saknad. 
Du kom till gården våren 2007 och har sedan dess med hjälp av dina avkommor varit en av grundstenarna för hela vår besättning. Det var med djup sorg i våra hjärtan du så slutligen lämnade jordelivet men du är för alltid i bevarad i våra minnen.
Kalle Kamrat blev 6 år. Tack för allt!

Vila i fridDet är så här vi minns Kavat i hans glans dagar full av styrka..
Bloggdesign by Reklamfirman.com
RSS 2.0
Bloggdesign by Reklamfirman.com